lissies klumme … uge 22

Ugens værste overskrift …

»Der er tanker, der er så afskyelige, at man må nægte at tænke dem til ende« skriver Politikken »Hændelser der er så bestialske, at man hverken magter eller ønsker at genfortælle dem« Sådan skriver en kollega om det ubarmhjertige skoleskyderi i Texas, der sent tirsdag aften dansk tid kostede 19 små børn i alderen 7 til 11 år og to voksne livet.

Jeg kan kun give min skrivende kollega ret – det er så grufuldt at ikke den vildeste ´Horror Movie´ kommer i nærheden og jeg spørger mig selv – hvad er det der sker i vores samtid? Livet er så kort, skrøbeligt og værdifuldt – og alligevel glemmer vi at vi skal passe på det, vi glemmer at det skal plejes og udvikles – ikke afvikles.

Måske netop på grund af denne rædselsfulde handling – har en lille bog om »Det skrøbelige liv« – en bog der er på vej af billedkunstneren Yrsa Dunvad – og en bog som jeg – lige præcis i denne uge – har haft den store glæde at redigere – sat mange tanker i gang. Tanker om det liv vi er så heldige at have fået – men som mange af os ikke er gode nok til at forvalte – hverken i forhold til os selv – eller i forhold til andre. Vi skal blive bedre til at se hvordan den anden har det, vi skal blive bedre til at lytte, til at være opmærksomme overfor hinanden og vi skal blive bedre til at være til stede – ja – være her – her og nu.

Det lille smil vi sender til folk, vi møder på vores vej – mon vi tænker over hvor vigtig det er? Det lille smil kan faktisk skabe mirakler – det lille smil kan forandre vores dag – det kan forandre dig og mig. OG – det forandrer os – den dag det går op for os, at det er venligheden – det er kærligheden – vi møder og pludselig kan vi se lysere på de opgaver vi alle har – undervejs i livet.

Kys det nu, det satans liv,
og grib det, fang det,
før det er forbi
skrevet og sunget af Steffen Brandt

FOTOUGE-DAGBOG:

Ugens vejr:

Sol mandag – ja – men så skiftede vejret til det stik modsatte tirsdag – det haglede – det er vildt – og vi er i slutningen af maj – klimakrise?

Ugens fotoleg:

… med terrassens blomster og grønne planter – og på en enkelt haveflise – dukkede der pludselig et ansigt op – et ansigt med et lille forsigtigt skævt smil – men et smil er det.